Richard Wagner

“Richard Wagner”. Per: Xavier Chavarría professor, musicólog, periodista y llicenciat en filòloga. Dj 7/3/2013. Una vegada més ens va fer vibrar i sentir la seva passió per la música.

La classe va ser en homenatge a Richard  Wagner en el 200 aniversari del seu naixement, la seva vida la va dedicar a la música va ser compositor, director d’orquestra, poeta, i teòric musical.

Va néixer el 22 maig 1813 a Leipzin actual Alemanya i va morir el 13 febrer 1883 a Venècia. El seu pare adoptiu Ludwig Geyer, actor i pintor va ser el seu primer instructor. El que marca la seva vida va ser el sentir “La Novena Simfonia de Beethoven”, que és el que influeix que es dediqués a la música.

Figura dominant en la música, innovador, egocèntric i de caràcter difícil, la seva vida va ser molt agitada seus operes són un reflex de la seva vida mateixa. Vivia de la gent que li deixava diners, va tenir també els seus mecenes que li pagaven tot i li subvencionaven. Wagner va aconseguir tot malgrat que la seva vida es va caracteritzar per les seves exilis polítics, relacions amoroses turbulentes, pobresa i repetides fugides dels seus creditors.

Wagner trenca amb totes les normes establertes, i compon al seu estil una gran música. Imposa una nova manera de veure l’òpera en silenci ia les fosques que fins llavors no es feia, exigint al públic que estigui atent a l’obra. Es fa construir un teatre (el Teatre de Bayreuth) a la seva mida en que el públic està en fila i l’orquestra està en una fossa que només se sent i no se li veu, el que canviava la forma de veure l’òpera. Durant la classe intercalats seves explicacions amb una mostra de les obres escrites per Richard Wagner

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *