Josep Maria De Segarra: l’home i el poeta

“Josep Maria de Segarra: l’home i el poeta”. Per Antoni Dalmases professor de llengua i literatura, escriptor i articulista de premsa. Dj 14/3/2013. El professor Antoni Dalmases és un gran comunicador i ens parlo de Josep M. de Segarra només com a poeta.

Josep M. de Segarra va néixer a Barcelona el 5 de març de 1894, en el si d’una família de la noblesa catalana, fill de l’historiador i sigil·lògraf Ferran Segarra i de Giscar. Estudia  batxillerat als Jesuïtes, la carrera de dret amb la intenció de ser diplomàtic. Als seus 18 anys va guanyar el premi de poesia en els Jocs Florals, des d’aquest moment va voler ser escriptor. Es va dedicar al periodisme i va ser corresponsal a Alemanya i crític d’art, se li coneix també com a traductor de les obres de Shakespeare i d’altres.

Mor a Barcelona l’27 setembre 1961 després d’una llarga malaltia. La seva infantesa i adolescència transcorren a casa de Barcelona i la familiar de Santa Coloma de Gramenet, està impregnada d’olors, dels objectes i dels costums del segle XVIII.

Els temes de les seves poesies són campestres, llenguatge de bandolers, vassalls i pagesos. El denominador comú de la majoria de les seves obres són un triangle amorós, que sempre acaba bé (que és el que li demana el públic), el mateix enganya a la seva esposa. Tota la seva obra és un cant a fidelitat i al plaer de viure.

El professor Antoni Dalmases entre els seus explicacions ens recito algun fragment d’obres del poeta, ens va fer arribar la seva passió pel poeta català.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *