Què dimonis és l’art?

“QUÈ DIMONIS ÉS L´ART?” Per Antoni Mercader. Dijous 22/11/2012.

Antoni Mercader, Doctor en Comunicació Audiovisual a la UPF  y Professor del Departament d’Educació Visual i Plàstica de la UNIVERSITAT de BARCELONA. El professor Antonio Mercader ens va donar una conferència sobre l’Art Contemporani, i la va amenitzar amb la projecció d’obres de diferents artistes.

Podem dir que l’art és una visió del món, o com la veu o l’interpreta l’artista i el plasma en un quadre, o una escultura, i altres suports. L’art és una forma de transmissió del coneixement i de la cultura. L’art ha anat canviant segons les tecnologies del moment, en l’època actual les noves tecnologies les has fet canviar molt.

L’art no s’escapa a les modes i al comportament humà o del món, és molt intuïtiu i influeixen molt en ell les diferent èpoques que s’han viscut.

L’art en l’època medieval era un adoctrinament, durant les seves diferents etapes ha estat transmissor de diferents missatges. En pocs anys hem vist com l’art de Renaixement s’ha trencat.

En la nostra època hem estat testimonis del que ha generat un augment considerable d’una complexitat, mitjançant la diversificació de les tendències del gust i de la moda, frete a qui és més intuïtiu, emocional i igualar a la vida. Mai en l’art s’havia donat tanta variabilitat com es dóna avui dia.

Les noves tecnologies com el vídeo i altres suports, la fotografia, els muntatges que es fan per ordinador, que van combinant imatges amb música i / o imatges en moviment, que en segons et van canviant, això fa que l’art estigui en constantment a evolució.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *