Acords i desacords entre Catalunya i Espanya

INAGURACIÓ DEL CURS 2012-13. A càrrec d’En José Ramón García Del Rio, President de l’AUGGE. La presentació del curs 2012 – 13, va anar a càrrec de José Ramón García Del Rio President de la Auge. Va donar la benvinguda als assistents a un nou curs i va parlar de la incorporació a les aules de les sortides culturals.

“Acords i desacords entre Catalunya i Espanya”. Per l’historiador José Enrique Ruiz-Domínguez. Dj 4/19/2912.

Un cop inaugurat el curs es va donar pas a la primera Classe Magistral, donada per l’historiador José Enrique Ruiz-Domènec sobre el tema Catalunya i Espanya: la història davant del repte de la crisi.

José Enrique Ruiz-Domínguez historiador espanyol, va néixer el 6 d’abril de 1948 a Granada on estudi batxillerat i els primers anys d’Universitat. Se’n va anar a viure a Barcelona el 1968, un any després va obtenir una plaça de professor en la recentment fundada Universitat Autònoma de Barcelona. Un dels historiadors més prolífics, brillants i suggerents del panorama historiogràfic espanyol actual.

Reflexió en clau històrica sobre els acords i desacords entre Catalunya i Espanya. “Hi ha passats que no passen que es proposa entendre com Catalunya” s’ha explicat a si mateixa el seu propi passat en el que conté d’igual i de diferent al dels seus veïns. En el cas català amb marcada obsessió identitària, la cultura, la llengua i la història són fonamentals per pensar el present. Va insistir amb raó en la necessitat de comprendre amb rigor, sense falsedats ni invencions, el passat per poder construir el futur, amb Europa al fons. Passa per les tres potes que es recolza que són: “Sentiments”, “Política”, “Història”. Reconèixer un problema és fàcil, però no ho és tant afrontar amb decisió. . El futur és obert i s’hi plentegen múltiples vies factibles, però ha de ser pensat en clau europea.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *