Inauguració del Curs 2011-12.

Programació:

Des de les 6 fins a les 7 de la tarda.

Presentació. A Càrrer d’En José Ramón García Del Rio, President de l’AUGGE.

Ponències a càrrec de:

Mª Rosa Giner. Presidenta de l’AFA (Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat). La majoria dels membres d’aquestes associacions hi són perquè algun membre molt proper de la seva família pateix aquesta malaltia. Ella ens va explicar que aquesta entitat només té 15 anys d’existència i que gràcies a aquestes iniciatives, els familiars i totes les persones que pateixen la maltia d’una manera directa o indirecta, han pogut rebre asseroment i ajuda.

També ens va explicar el procés vital que segueix la malaltia, des dels primers síntomes, el seu desenvolupament i la fase final. Tot això implica un petiment molt important per als familiars més propers. Pateix el malalt, ja que fa un procés d’involució progressiu, més o menys lent o ràpid. I pateix aquest familiar, sovint el cònjugue o algun fill/a, que es desviu per ell i els dies es tornen molt llargs. Afrontar hora a hora, dia a dia, la malatia és fa molt difícil i complicat.

Àngela Vinent. Periodista i Escriptora. Autora del llibre “Maragall vs. Alzheimer”.

Ens va explicar que quan la pel·lícula estava a mig fer, li van plantejar redactar aquesta memòria del procés que planeja la filmació. I ens va explicar el cas concret sofert per l’Ex-President de la Generalitat, fent ènfasi en la gran difusió i embranzinda que ha donat al coneixement de la malaltia, per a la societat en general, el fet que ell, com a persona, no hagi tingut por de manifestar la seva situació personal. Ha estat un  home de gran valor i intel·ligència  perquè ha ajudat a sortir al món real a un col·lectiu que acostuma a patir en silenci la seva situació. I això ha permès que totes les entitats que recullen als afectats i parents d’aquests malalts puguin veure’s reflexats i, potser, més compresos.

El Presentador i les dues ponents.

A partir de les 7 de la tarda: Projecció de la pel·lícula

Maragall vs Alzhaimer. “Bicicleta, cullera, poma”.

La projecció va durar quasi dues hores. Al voltant de les 9 del vespre es va acabar i vam poder veure aquest film on es visualitza el procés inicial de la malaltia i l’actitud vital en que se la prèn.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *