Puccini, l’apoteosi de la melodia.

Hem tenim el gust de rebre novament al periodista i crític musical Xavier Chavarria iTalarn.

Després d’emocionar-nos en la seva participació anterior en AUGGE fent un recorregut per la vida  i creacions musicals  de Pau Casals, aquesta vegada ens ha parlat del perfeccionista Giacomo Puccini de com captar i aproximar-nos  a les seves operes. Per no deixar de banda altres aspectes que sempre ens  interessen  escoltar ens va fer cinc cèntims d’una vida de un Puccini millonario,don Juan, mujeriego, cosmopolita  i triomfador que sembla mes de aquest segle que del dinou.

Chavarria mes que relatar-nos una biografia amb dates i fets pretén transmetem-nos com conèixer i captar la musica de Puccini personalíssima i que atrapa. Tenia un don especial i sense adscriu-se a ninguna escola va crear fragmentes, joies de la musica que arriben
tant. Les seves 13 operes, solo 13 en una llarga vida de compositor, continuen sent de les més representades avui dia. Chavarria diu  “l’ús de l’orquestra com un tot sinfonic”  i “Les obres tenen una agilitat cinematografiques”.

Chavarria, en el seu mestratge, ens va fer escoltar   fragmentes demostrant com Puccini  sabia obtenir el maxim de la veu humana; Tosca interpretades per Aragall, el mes dramatic, el duo verista de “La Boheme” amb  Mireia Freni.  Renata Tebaldi cantant “o meu babbino caro”. Jose Cura “ne sum dorm” “e luce l’estelle”. Ens aconsellem escolteis aquests trossos en you tube per renovar els bons moments de la conferencia.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *