El futbol del Barça

EL FUTBOL DEL BARÇA amb Josep Pons, Mercè Morales i  Jaume Sobrequés. Dijous 17 de maig del 2012.

Més que un club! Més enllà del títols que aconsegueix, més enllà del joc que desenvolupa i de les alegries que ens dóna, més enllà, fins i tot, dels colors que un estimi, el Barça forma un a part molt important de la nostra cultura i de la nostra realitat social.

Només una petita ressenya sobre el club Futbol Barcelona “El Barça”, es podria dir que l’actualitat és un dels millors clubs del món. El Futbol Club Barcelona es va fundar el  29/10/1899 pel Suís Hans Gamper, va ser fundat per jugadors amants d’esport la majoria estrangers, des de les seues  inicis ha estat un club amb projecció Europea de Catalunya cap a Europa.

 

El Barça des de la seva fundació va ser un club pioner perquè el futbol en la seva època era un esport minoritari. Al principi els joves jugaven per divertir-se i com a punt de trobada, a causa de la magnitud que aconsegueixo el club, pas de ser un equip amater a un equip professional.

El seu escut integra part de l’escut de Barcelona, les quatre barres i la creu. El color Blaugrana no se sap del cert com va sorgir, que pinto l’escut amb els llapis que utilitzaven els comptables de l’època (blau i vermell), o com jugaven jugadors de diferents països aquests eren els colors dels equips dels seus països .

El Futbol Club Barcelona és un dels clubs de Barcelona que és la capital de Catalunya, ha estat i és un element integrador i polític de la societat Catalana.  Per tot això podríem dir com es diu que el Barça és més que un club.

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *