El Palau de la Música Catalana. Temple del Modernisme

EL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA, TEMPLE DEL MODERNISME Per en Xavier Chavarria. Dj 10 de maig del 2012.

Una vegada més el Sr Xavier Chavarria, musicòleg i periodista, mestre de mestres ens va entusiasmar i ens va fer viure la música i el seu entorn.

El Palau de la Música Catalana no és només és el temple del Modernisme, sinó que és símbol per a Barcelona. És fill d’una idea de la Societat i de la Cultura Catalana, i es va construir sense cap aportació oficial, tot van ser aportacions privades i la col•laboració popular.

Va ser projectat com a sala de concerts del Orfeó Català, el 1904 li van donar l’encàrrec el projecte i la construcció a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, màxim representant del modernisme català. És un estendard del Modernisme i per a la seva construcció es van utilitzar les noves tecnologies de l’època, l’edifici, forjats, les seves parets de vidre, el cadirat en si tot el conjunt del Palau. En els seus principis es feien audicions matinals, més econòmiques i perquè arribés la música a tots els nivells de la societat. Hi va haver una època que va tenir detectors de Palau i que el volien enderrocar, i en l’actualitat és admirat pel món sencer.

En una altra època va ser clausurat com a edifici d’addicions musicals i en ell es va arribar a fer diferents activitats. El Palau és “Monument Patrimoni de la Humanitat, i l’únic al món que s’utilitza per al que va ser projectat i / o construït. El Palau de la Música Catalana en l’actualitat segueix sent una joia del modernisme i un estendard del Catalanisme.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *