Patrimoni protegir. Els testaments

“Patrimoni protegir. Els testaments”. Pel professor Albert Domingo. Dj 29/11/2012.

El Professor Albert Domingo ens va donar una Classe Magistral sobre els testaments i al mateix temps ens assessoro i orienta sobre ells.

Els notaris són funcionaris públics i imparcials, el seu treball (funció) consisteix a fer documents legals, de vendes, poders, testaments que posteriorment són registrats. El testament és un document en el qual s’indica les últimes voluntats i què fer amb el patrimoni personal, en el qual s’indica l’hereu o hereus una vegada mort.

Hi ha dos tipus de testament: l’Orogràfic i el Notarial, el Orogràfic és el que escriu personalment l’interessat i el Notarial que es fa davant notari.

L’Orogràfic és el que de pròpia mà l’interessat indica les seves últimes voluntats i què fer amb el seu patrimoni un cop mort. Aquest normalment es fa en circumstàncies molt especials i no és el més aconsellable.

El Notarial és el document en què s’indica les últimes voluntats i que ha de fer amb el seu patrimoni un cop mort i està avalat per un notari i que posteriorment és inscrit en el registre de “últimes voluntats”. Hi ha diversos tipus de documents notarials relacionats amb una persona que són: Acte de tutela, poder preventiu, testament vital i el Testament d’últimes voluntats.

Va ser una classe molt dinàmica i formativa que va donar molt de si, en l’hora que va durar i posteriorment es van produir un gran nombre de consultes i aclariments de dubtes.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *