El vi a l’Imperi Romà

El vi a l’Imperi Romà. Pel professor de la facultat d’Història de la Universitat de Barcelona, Antonio Anguilera. Dj 15/11/2012.

El professor Antonio Aguilera ens va donar la conferència, sobre la importància que va arribar a tenir el vi en l’Imperi Romà. El primer que va explicar és la importància del vi des dels temps més antics. L’origen del vi que va ser des dels Montes Zagros fins al Golf Pèrsic. S’han trobat àmfores amb restes de vi en un jaciment Iraní.

El cultiu de la vinya per als romans va arribar a ser tan important, que es van portar esclaus que coneixien el seu cultiu i elaboració des de Grècia a Roma, perquè els grecs sabien elaborar un vi de gran qualitat.

A Roma només podien beure el vi els homes majors de 30 anys, estava prohibit per les dones. Hi havia un costum per saber si les dones havien begut vi que era besant. En l’Imperi Romà el vi es considerava un aliment, que també se’ls donava als esclaus.

Comenta que la fil·loxera infecte les vinyes d’Europa, les vinyes que avui dia tenim la forma de reproducció és diferent de la que hi havia a l’època romana, en l’actualitat s’empelta en un peu de cep.

En l’actualitat el professor Antonio Aguilera i un equip estan treballant, en un projecte per elaborar un vi com es feia en l’Imperi Romà.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *