La Revolució Francesa: Robespierre

“La Revolució Francesa: Robespierre”. Per Joan Villarroya. Dj 31/1/2013.

Ens va donar la conferència el catedràtic d’Història Contemporània Joan Villarroya, que ens parlo sobre la Revolució Francesa. Va començar explicant-nos que va ser uns dels fets més importants de la història. Al llarg dels temps s’han escrit més de 200.000 llibres sobre la Revolució Francesa i de Napoleó.

La revolució neix d’una societat que està en fallida amb una crisi agrària i molta misèria per totes les parts. Hi havia uns economistes que veien venir el que se’ls venia a sobre, França tenia 26 milions d’habitants i el 80% de la població era analfabeta.

Era un règim absolutista, els tres poders eren la noblesa, el clergat i la resta. És en aquesta època que sorgeixen les banderes i els himnes com la Marsellesa. Els exèrcits neixen amb la Revolució Francesa. Eren persones cultes. Tots aquests esdeveniments van repercutir a tot Europa, amb guerres etc. En aquesta època també sorgeix el vot per sufragi universal, però només per als homes. Amb aquesta revolució la classe social que surt guanyant és la burgesia. Neixen els principis de la Il·lustració, en aquest període tan curt del 14 de juliol 1789 al 1799.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *