Mostra de pintures de Carme Navarra Pruna

Dijous 14 d’abril vàrem inaugurar una mostra de pintures de la nostra companya Carme Navarra Pruna.  Aprofitem per felicitar-la pel seu treball.

Pintora i dibuixant de formació autodidacta. Quan tenia 11 anys va guanyar un premi en un concurs literari i d’il.lustració de contes a nivell estatal. Aquest premi li va despertar una gran inquietut per dedicar-se la pintura. Als 16 anys va ser contractada per l’Editorial Luis Tadella per il.lustrar llibres i dibuixar nadales, fent la mateixa activitat durant més de 25 anys.

Va fer la seva primera exposició individual de pintura l’any 1975 a la Galeria 4 cantons d’Olot (Girona). El 1977 va exposar a la Sala Ramon Casas de Barcelona i el 1978 a la Sala Nonell de Madrid. Ha fet moltes exposicions, entre les que destaca la del Consulat General de Rússia l’any 1994.

Carme Navarra ha freqüentat el Reial Cercle Artístic de Barcelona durant anys on va treballar especialment la figura humana. En les seves obres predominen els retrats de personatges, especialment retrats femenins en ambients interiors de caire íntim -habitacions, jardins i terrasses-. És hereva dels grans il.lustradors catalans com Grau Sala i Lola Anglada entre altres, i les seves pintures reflecteixen una gran sensibilitat i un retorn romàntic a la infància.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *