Històries i llegendes dels noms dels carrers de Barcelona

Història i llegenda dels noms dels carrers de la Barcelona del segle XVIII. Per Joan Tres i Arnal.  Dj 23 de febrer del 2012.

El conferenciant és filòleg, ha dedicat les seves recerques a temes lligats a la llengua catalana (sobre Joan Coromines) i a autors catalans dels segles XVI, XVII i XVIII.

La conferència d’avui ha estat dedicada a un autor del segle XVIII, Pere Serra, i a una de les seves obres: “Lo per què de Barcelona i de les seves antiguedats”. Utilitzant un discurs molt amè i didàctic, Joan Tres ens ha fet un recorregut partint de les històries i llegendes de places i carrers de la Barcelona del seu temps explicades per Pere Serra. Ens ha  fet veure com s’enganxen històries i llegendes. Ha començat pel mateix nom de Barcelona amb la “barca nona” d’Hèrcules. Ha parlat de la “Barcelona rica”, fruit de la conquesta d’Almeria).

Hem passejat per la placeta de Marcús (llegenda del noi de Narbona i la troballa d’una cabra i un cabrit d’or a sota casa seva). El Born, testimoni de les més grans “justes” de l’època. El carrer Princesa (la  filla d’Isabel II).  El Portal de l’Ângel (qui tenia cura de
Barcelona). El Portal de la Boqueria (dels “bocabadants” davant les portes portades d’Almeria, a les “boucheries” o als venedors de carn de “bocs”.

Ha  estat tan interessant que des del públic s’ha demanat una segona part.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *