CONFERÈNCIA DE JOSE MARIA MENA

ELS SILENCIS VAN PARLAR MES QUE LES PARAULES.

Perquè d’est titulo? Sens dubte, per la discreció, per la mesura a matisar sense acritud les visibles misèries que de vegades exhibeix la justícia i sobretot el tacte en evitar qualsevol comentari que pogués donar lloc a una interpretació no desitjada, així definim la magnifica i impagable conferencia-col·loqui, moderada per l’advocada i periodista Magda Gomez, amb el qual l’exfiscal de Catalunya, José Mariah Mena, ens delecto en l’hora i mitja, en l’Auditori de la “Mallola “ davant un publico expectante i lliurat per endavant.

Ens va parlar dels seus inicis, de quan va ser destinat a les Illes Canàries, amb el seu bagatge de Dret en el seu equipatge i disposat a exercir de fiscal de forma equitativa, la qual cosa no esperava ni imaginava és que el caciquisme imperant en aquest territori, fora mes fort que el tercer poder de l’Estat.

Castigat per aquest enfrontament, va ser destinat a Barcelona, on en les seves pròpies paraules va conèixer a una societat, avançada i pensant.

A partir d’aquest moment, va anar un continu desgranar de les seves vivències. ens va parlar de com va ser nomenat per al cas Banca Catalana, dels diferents judicis en els quals ha hagut d’intervenir, de com hi ha una corrupció en els jutges, certament pocs o molt pocs, però en contra del que suposem, la compra pecuniària d’un jutge, és minima, sent la mes comuna la palmadita, en l’esquena, les paraules de lloances, la complicitat i gairebé en tots els casos a canvi d’aquesta pobresa de la seva estima, els jutges dictaven sentències afavoridores als interessos contraris a la mata.

Ens va parlar de la seva percepció dels diferents casos que avui copen els diaris i altres mitjans informatius, el cas Noos, Gurtel, Ets d’Andalusia, etc.etc. que són molts i variats i ens va expressar de forma contundent , la seva confiança i esperança en què finalment la justícia s’apliqui sense cortapisas ni pressions.

En resum un regal per a les nostres oïdes, que se’ns va fer molt breu i el nostre agraïment per la seva presència, certament ens va fer pensar i com és el nostre lema de les Aules, “ el pensament ens fa lliures “

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *